Barn i EU lever i terror

Många barn i EU lever i ett terrorvälde. Och terroristerna är deras egna föräldrar som har rätt att slå och aga sina barn – och ofta också gör det. När man reser i EU-länder, som Frankrike och England, ser man ofta hur till och med små försvarslösa spädbarn får stryk om de skriker eller inte uppför sig som föräldrarna vill.
För en svensk är detta väldigt upprörande och man tycker det är bedrövligt att det kan gå till så i ledande EU-länder. Det rimmar också illa med EU:s mål, som sägs vara att skapa fred i ett genom historien krigshärjat Europa. För att skapa fred bör man givetvis börja med barnen och behandla dem demokratiskt och respektfullt.
Sveriges EU-politiker bör verka för att aga förbjuds inom EU. I många av de ledande EU-länderna, t ex England, Frankrike och Belgien, finns inga restriktioner mot detta barbari. Ändå har alla länder i EU och resten av i världen, utom USA och Somalia, antagit FN:s barnkonvention, som förbjuder aga.
Men de flesta länderna, även t ex USA, bryter mot barnkonventionen. Av alla världens länder är det bara 23 som ger barn fullt skydd i sin lagstiftning. Italien har ingen lag men ett högsta domstolsbeslut som säger att aga är förbjuden och som kan tjäna som förebild i barnuppfostran.
.I USA och många, många andra länder i världen är det alltså tillåtet att slå barn. Sverige var först med att införa ett förbud 1979. För den som är intresserad finns en speciell hemsida som syftar till att få stopp på barnaga i världen.
Kllicka här så kommer du dit.
Mariann Andersson
ALIDA BOK


Kommentarer
Postat av: Josef Boberg

Gott slut - och <A HREF="http://video.google.com/videoplay?docid=-2324522568016931354"><strong>Gott Nytt År !</strong></A>

Postat av: malin

Ha en bra dag:)

2009-04-07 @ 14:10:15
URL: http://lifeisperfect.blogg.se/
Postat av: ungaKenNetmen ...min mor slog mig likafullt.

2009-05-21 @ 02:23:46
URL: http://lagförbistring.justnu
Postat av: Nova

Megafin sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-05-07 @ 19:00:27
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback